Vesiosuuskunnan lokakuun vesilaskussa on tapahtunut valittava virhe. Veden ja jäteveden yksikköhinnat ovat laskussa vuoden 2023 hinnaston mukaisia, kun näiden olisi pitänyt olla vuoden 2022 hinnaston mukaisia. Tämän vuoksi laskussa oleva vesimaksun kuutiohinta on 0,21 € liian suuri ja vastaavasti jätevesimaksun hinta on 0,40 € liian suuri. Yhteensä virhe on veden ja jäteveden osalta 0,61 € kuutiometriä kohden.

Voitte arvioida liikaa laskutetun maksun osuutta seuraavan taulukon avulla:

Liikamaksu eri vedenkulutuksilla, sis ALV 24%

 Veden liikamaksutaulukko 2023

Liikaa laskutettu osuus palautetaan seuraavan vesilaskun yhteydessä automaattisesti, teidän ei tarvitse tehdä mitään. Seuraava lasku lähetetään paljon vettä käyttäville asiakkaille joulukuussa 2023 ja lopuille käyttäjille elokuussa 2024.

Mikäli haluatte palautuksen nopeammin tilillenne, pyydämme ottamaan yhteyden vesiosuuskuntaan:

Etelä-Korpilahden vesiosuuskunta
Saakoskentie 43
41820 Saakoski

Asiakaspalvelu: 040 1761535
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pahoittelemme tapahtunutta.

Etelä-Korpilahden vesiosuuskunta
Markku Levaniemi
Hallituksen puheenjohtaja

Vesimittareiden luenta

Vesimittarit luetaan vuosittain kesäkuun aikana, viimeinen ilmoituspäivä on 1.7.  

Vesimittarin lukeman voi ilmoittaa; vesiosuuskunnan nettisivujen kautta, tekstiviestillä p. 040 7238616 sähköpostilla tai kirjeellä. Ilmoituksessa tulee olla asiakasnumero, joka löytyy tämän kirjeen osoitetarrasta, tai vesilaskusta. Useamman mittarin osakkaan on helpointa ilmoittaa mittareiden lukemat sähköpostilla.

Vesiosuuskunnan hallituksen päätöksellä, sellaisten kiinteistöjen, joilla on useita mittareita, esim. alamittaus jätevedelle, lähetetään erillinen kulutuslasku jokaisesta vesimittarista. Virheitten mahdollisuus vähenee ja on helpompi seurata kulutusta, sekä varmistua laskutuksen oikeellisuudesta. Mahdollinen mittareiden etäluenta tulevaisuudessa, ei mahdollista nykyistä käytäntöä.

Vesimittarit

Vesiosuuskunnan toimesta jatketaan koronan johdosta kesken jääneitä vesimittareiden tarkistuksia. Kohteena ovat pitkään käytössä olleet mittarit, joiden mittaustarkkuutta selvitetään, näin saadaan tietoa mittareiden vaihtamisten tarpeellisuudesta. Mahdollista on siirtyä etäluettaviin mittareihin, jolloin lukema siirtyy sähköisesti vesiosuuskunnalle.

Ryhmätekstiviesti osakkaille

Vesiosuuskunta ilmoittaa tekstiviestillä niille osakkaille joiden matkapuhelinnumero on vesiosuuskunnan tiedossa, tiedotteita, tai häiriöistä vesi- ja jätevesiverkossa. Mikäli et ole saanut viestiä aiemmin, niin ilmoita numero, tai jos numerosi muuttuu, niin ilmoitus vesiosuuskunnalle. KIITOS!

Veden laatu ja vesisulut

Jos puhdasta vettä ei ole pitkään aikaan kiinteistöllä käytetty, niin putkistoissa seisoneessa vedessä voi alkuun olla maku- tai hajuhaittoja. Onkin suotavaa, että vettä juoksutetaan reilusti, jotta putkistoon tulee uutta raikasta vettä verkostosta.

Kun ulkona oleva kesä-asuntojen vesisulku avataan, tai suljetaan, niin se kierretään aina täysin auki-, tai kiinniasentoon. Ei kuitenkaan liian kireälle, vaan hieman löysäten, ettei sulkuventtiili juutu kiinni.

Tulevaisuuden näkymät

Vesiosuuskuntien toimintaa tarkastellaan valtiovallan taholta entistä kriittisemmin. Myös Eu:n taholta tulevat määräykset velvoittavat varsinkin omia vedenottamoita omaavilta vesiosuuskunnilta entistä enemmän panostamista henkilöstön kouluttautumiseen ja osaamisen varmistamiseen. Toimenpiteet tulevat vääjäämättä lisäämään kustannuksia, jotta vedentuotanto voi toimia määräysten mukaisesti ja laadukkaasti.

Vesiosuuskuntamme talous on kunnossa ja olemme pystyneet hieman lisäämään pääomaa varautumiseksi mahdollisiin vedenottamon ja jätevesiverkoston korjauksiin. Varsinkin jäteveden linjapumppaamoissa alkaa ilmetä huoltotarvetta pumppujen ja muidenkin teknisten rakenteiden osalta.

WSP (Water Safety Plan) on hyväksytty osuuskunnan osalta v.2022 lopulla.

WSP = talousveden turvallisuutta uhkaavien riskien hallintajärjestelmä.

Kiitos aktiivisille osakkaille

Vesiosuuskunta kiittää kaikkia osakkaitamme, jotka nopeasti ilmoitatte mahdollisista häiriöistä vikapäivystykseen. Näin mahdolliset viat saadaan nopeammin korjattua ja kustannukset vähenee.

 

 

Hinnasto   1.7.2023     sis. alv 24%

Veden hinta 1.7.2023- 2,32 €/ m3
Jäteveden hinta 1.7.2023- 4,36 € / m3
Perusmaksu v. 2023 260,00 €
Viivästyskorko 8 %
Vesimittarin lukeman ilmoittamatta jättäminen, uusintakysely 30,00 €/kerta
Vesimittarilukeman tarkistuskäynti 50,00 € + km kulut.
Muu vesiosuuskunnalle kuulumaton työ 50,00 € / tunti + km kulut.

 

Varsinkin pakkaskauden loputtua on syytä tarkastella vesimittarin toimintaa, jos mittari hiukankin pyörii, vaikka kulutusta ei pitäisi olla, on syy hyvä selvittää, jotta varmistuu siitä ettei vettä pääse talon rakenteisiin.

Epäkuntoinen wc-istuin, tai vuotava hana voivat myös päästää suuria määriä vettä hukkaan.  Esimerkiksi melko huomaamaton, jatkuva yhden litran tunnissa, epäkuntoisista laitteista johtuva hukkakulutus, maksaa nykyisillä hinnoilla vesi- ja jätevesimaksuineen ja veroineen yli 50 euroa vuodessa ylimääräistä. Isompi vuoto voi jo  moninkertaistaa kustannukset.

Mikäli havaitset tontillasi, tai paikoissa missä tiedät vesijohtojen kulkevan poikkeavia ilmiöitä, vettä paikoissa maanpinnalla, jossa sitä ei normaalisti ole, niin ilmoita siitä vesiosuuskunnalle. Samoin jos huomaat punaisen valon, tai myös uusimmissa pumppaamoissa vihreän valon jatkuvasti palavan.  

Mikäli havaitset jätevesipumpun olevan käynnissä jatkuvasti, niin siitäkin myös pikainen ilmoitus vesiosuuskunnalle.  KIITOS!

Tiedä  tai  veikkaa  vesiasiat!

Oikeat vastaukset ja voittajat!

 1. Mihin päivämäärään mennessä tulee vesimittarin lukema viimeistään ilmoittaa vuosittain vesiosuuskunnalle?

  X.  1.7.
                               

 2. Etelä-Korpilahden Vesiosuuskunnan  vedenhinta  tällä hetkellä   1 / m3   sis. alv. 24%

  X.   2,11 €

 3. Mitä näistä saat laittaa viemäriin?

  1.  WC-paperia

 4. Kuinka paljon on Etelä-Korpilahden vesiosuuskunnan vesi- ja jätevesiverkostojen mitta?

  2.   n. 72000 m

 5. Kuinka paljon on veden pudotuskorkeus Hietapohjan vedenottamolta – Päijänteeseen?

  X.   n. 39 m

 6. Kuinka paljon Suomessa on vesiosuuskuntia / vesilaitoksia?

  2.  n. 1500

 7. Kenelle ilmoitat, jos jätevesipumppaamossa palaa punainen valo?

  2.   Vesiosuuskunnan vikapäivystykseen

 8. Kuinka paljon vesiosuuskunnassamme on jäseniä?

  X. n. 230                                          

 9. Kuinka paljon vesiosuuskunnallamme on velkaa?

  1.  0,00 € 

 10. Kuinka paljon vesiosuuskuntamme kulutti sähköä v. 2019?

  X. n. 55000 kWh

 

Koski-Baarin, Puutarha Suokukan, tai Haanpään Alpakkatilan lahjakortin saajat:

Jutta Markkanen, Tuula Liukko, Hannu Lappalainen, Raimo Bister, Jukka Pitkänen ja Jari Pesonen.

 

 

Kiitos osallistujille ja Onnea voittajille!