Varsinkin pakkaskauden loputtua on syytä tarkastella vesimittarin toimintaa, jos mittari hiukankin pyörii, vaikka kulutusta ei pitäisi olla, on syy hyvä selvittää, jotta varmistuu siitä ettei vettä pääse talon rakenteisiin.

Epäkuntoinen wc-istuin, tai vuotava hana voivat myös päästää suuria määriä vettä hukkaan.  Esimerkiksi melko huomaamaton, jatkuva yhden litran tunnissa, epäkuntoisista laitteista johtuva hukkakulutus, maksaa nykyisillä hinnoilla vesi- ja jätevesimaksuineen ja veroineen yli 50 euroa vuodessa ylimääräistä. Isompi vuoto voi jo  moninkertaistaa kustannukset.

Mikäli havaitset tontillasi, tai paikoissa missä tiedät vesijohtojen kulkevan poikkeavia ilmiöitä, vettä paikoissa maanpinnalla, jossa sitä ei normaalisti ole, niin ilmoita siitä vesiosuuskunnalle. Samoin jos huomaat punaisen valon, tai myös uusimmissa pumppaamoissa vihreän valon jatkuvasti palavan.  

Mikäli havaitset jätevesipumpun olevan käynnissä jatkuvasti, niin siitäkin myös pikainen ilmoitus vesiosuuskunnalle.  KIITOS!